Εργαστήριο Αγιογραφίας, Μεταξοτυπίας & Έργων Τέχνης «Εικαστική Γωνιά»

Βιογραφικό Κασσιανής Ανδριανάκη

1978-1979: Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας από την αδελφή Θεολογία στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής (Ηράκλειο Κρήτης). Η δασκάλα της αδελφής Θεολογίας καθώς και Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Πάτμου (θηλέων), υπήρξε μαθήτρια του Φώτη Κόντογλου.

Έρχεται στην Αθήνα όπου ασχολείται με πυρογραφίες και αγιογραφίες σε ξύλο, ζωγραφική, διακοσμητικά είδη, κεριά, όστρακα, συνθέσεις, αυγά (φυσικά και κέρινα) καθώς και έργα τέχνης διαφόρων ειδών.

1998-2000: Φοίτησε στην Σχολή του Κόρδη (Νέα Ιωνία) παρακολουθώντας μαθήματα πάνω σε σχέδιο και βασικές μεθόδους και πρακτικές Αγιογραφίας. Παράλληλα εξασκεί την ιδιότητα της Αγιογράφου ως επαγγελματική ενασχόληση, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Η παρθενική Αγιογραφία ήταν η εικόνα του Αγίου Στυλιανού. Στα πιο αξιοσημείωτα έργα συγκαταλέγονται τα εξής:

» Άγιος Εφραίμ (τέμπλο) στο στάδιο Τριπόλεως

» Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε βημόθυρα (περίπου 1,70μ καθεμία) στην Ικαρία

» Εκκλησάκι στην Πελοπόννησο

» Αγιογραφίες σε δώρα και παραγγελίες (20Χ26, 14Χ20, 50Χ70 ...)

» Πεπαλαιωμένες εικόνες, εικόνες με αυγοτέμπερα και χρυσό, εικόνες σε μουσαμά, εικόνες σε πέτρα, εικόνες σε αυγό στρουθοκαμήλου

2005: Ανοίγει εργαστήριο/κατάστημα στου Ζωγράφου (Αθήνα, πίσω από τον Άγιο Γεράσιμο), το οποίο αργότερα μεταφέρεται στο Χαλάνδρι.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε έκθεση στην Πεντέλη, στο ΟΑΚΑ και στα Γρεβενά καθώς και σε σεμινάριο Αγιογραφίας.